LM_header2014_mango

Nasza filozofia to mocne przekonanie o dobrym i zdrowym jedzeniu. Nie pochwalamy masowej produkcji przemysłowej dlatego nasze lody wytwarzamy w sposób rzemieślniczy, co pozwala nam na kontrolę jakości produktów oraz procesu produkcji. Bazę lodów mlecznych tworzy optymalna mieszanka śmietany, mleka i cukru. Do tworzenia sorbetów wykorzystujemy mrożone lub świeże owoce. Bazę mleczną uzupełniają, zgodnie z konkretnymi recepturami, najwyższej jakości produkty takie jak: konfitury owocowe, syropy, orzechy, pestki dyni i słonecznika, wafle, kawa, czekolada, kakao. Nasze lody nie podlegają procesowi napowietrzania mechanicznego, który stosuje się w przeważającej większości firm produkujących lody. Większość tych firm, w czasie produkcji wtłacza mechanicznie do lodów od 80% do 120% powietrza, przez co lody zwiększają swoją objętość, są lekkie i nadmuchane a ich smak płytki i mało intensywny.

LM_dobrelody

Produkowane przez nas, lody rzemieślnicze, w procesie mieszania, zwiększają swoją objętość maksymalnie do 25% co pozwala wydobyć jak najbardziej intensywny smak i nadać lodom maksymalnie kremową i gęstą konsystencję. Nasze lody są zawsze świeże. Trafiają do Was prosto z miejsca produkcji. Nie konserwujemy naszych lodów, do bazy nie dodajemy żadnych substancji chemicznych: półproduktów, wzmacniaczy smaku, syntetycznych barwników i aromatów, substancji zakwaszających czy żelujących. Brak sztucznych dodatków sprawia, że delektujemy się wysublimowanym naturalnym smakiem, a nie niewyważonym i przesłodzonym substytutem.
Oferujemy Wam to, co sami życzylibyśmy sobie dostać.

Tradycyjnie wytwarzane od 30 lat lody rzemieślnicze to proste, najwyższej jakości produkty i naturalne składniki, odpowiednia ciężkość, aksamitna delikatność, kremowa tekstura i prawdziwa moc smaku.

Pyszne.
Tylko spróbujcie.